- Der du tidligere kun fikk se info om fondet, er det nå to nye knapper for å endre månedlig sparing og for å gjøre engangsinnskudd. I tillegg kan du opprette spareavtaler i fond du ikke har fra før, forteller Karl Otto Gulseth, markedsdirektør i Eika Kapitalforvaltning.

Nytt av dagen er at det også blir lettere å følge med på hvordan det går med investeringene dine.

- Med enkle grafer kan du følge utviklingen i hvert fond, og du får tilgang til analysene fra våre forvaltere, fortsetter han.

Her er flere nyttige ting du kan gjøre i mobilbanken

Kortere vei

Gulseth forteller at kunder ofte sier de skulle ha startet fondssparing, men ikke har fått somlet seg til det. Eller at de har lurt på om de skulle øke sparingen, men ikke kommet så langt.

 
- Nå blir det enklere, faktisk bare noen få tastetrykk. Det gjør at veien til å starte sparing er blitt mye kortere, mener Gulseth.

LES OGSÅ: Aksjesparing har blitt en folkesport

Spre sparingen din

Er du blant dem som startet fondssparing for noen år tilbake, og siden ikke har gjort noe mer med det? Da er det på tide å ta opp tråden igjen.

- Det er typisk for veldig mange. Vi har vært flinke og startet sparing, men ikke tatt høyde for at lånerenten har gått ned og lønna har gått opp. Vi har derfor bedre råd, men sparer ikke noe mer.

 
Mange som har lån har fått vesentlig romsligere økonomi som en følge av betydelig lavere månedlige rentekostnader. Da har du mulighet til å øke sparingen din tilsvarende, og det bør skje gjennom langsiktig fondssparing, mener Gulseth.

- Med dagens lave innskuddsrente på sparekontoen din burde du ta mer risiko på sparingen din. Du bør spre sparingen til også å inneholde aksjefond. Aksjefond gir over tid høyere forventet avkastning enn banksparing.

LES OGSÅ: Derfor bør du spare mer i fond og mindre på konto